viernes, 24 de septiembre de 2010

3a Cursa-Caminada Lluís Companys “Homenatge a l’Olimpíada Populars”, Barcelona 2 d’octubre de 2010 III cursa-caminada Lluís CompanysVine a córrer (o


III cursa-caminada Lluís CompanysVine a córrer (o a caminar) el dissabte 2 d’octubre i participa en l’homenatge al president Companys i a les Olimpíades Populars de Barcelona 1936, organitzat per la Fundació l’Alternativa i EUiA.

L’Olimpíada Popular de Barcelona va ser organitzada per entitats cíviques i treballadores. Proposaven un esdeveniment esportiu alternatiu que donava resposta al marcat caràcter xenòfob i feixista dels Jocs Olímpics de Berlín de 1936. Finalment no es va poder dur a terme per l’inici de la Guerra Civil Espanyola. Molts atletes populars d’arreu del món que es veieren sorpresos per l’esclat de la Guerra d’Espanya no van dubtar d’allistar-se a les milícies. Ells van ser els primers voluntaris estrangers en els exèrcits republicans i l’embrió de les Brigades Internacionals.

La intenció d’aquest homenatge és recordar un projecte republicà solidari i fratern; així com mantenir l’esperit de fraternitat i de respecte a l’adversari de l’Olimpíada Popular, deixant en un segon pla la competitivitat, l’espectacle i l’interès per rècords i marques.

Hora de sortida de la caminada 9.30h
Hora de sortida de la cursa 10.00h

Lloc de sortida: davant de l’INEFC
(Institut Nacional d’Educació Física), Av. de l’Estadi s/n. Barcelona

Pot’s inscriure’t fins al 28 de setembre.

Tota la informació i inscripcions online a http://www.cursacompanys.cat

No hay comentarios: