martes, 22 de febrero de 2011

'Reus sota les bombes'


Aquest divendres, 25 de febrer, a les 17:30 h, s'inaugurarà l'accés al refugi antiaeri de la Patacada i l'espai d'interpretació 'Reus sota les bombes'. Tanmateix s'han organitzat pel cap de setmana, unes jornades de portes obertes amb visita guiada a l'interior. L'adequació del refugi ha consistit en la construcció d'una boca i unes escales d'entrada, el condicionament del refugi i la creació de l'espai d'interpretació, amb un pressupost de 151.000 euros, cofinançats entre l'Ajuntament de Reus i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.
REUS HISTÒRIC
Grup de dones cosint a l’entrada del refugi antiaeri del passeig de Sunyer (1938) (Arxiu de l’Abadia de Montserrat/Fons Ramon Perera/Aj. Reus)
Redacció
L'accés al refugi està ubicat a la gran illa que acull el conjunt residencial i d'equipaments públics de la Patacada. La boca d'accés, similar a la de les estacions de metro, facilita el seu encaix entre el nou centre cívic i la plaça. En aquest punt s'ubica el monòlit anunciador del vestigi

Al refugi, s'accedeix a través d'unes escales que porten al visitant a una sala de nova construcció, situada a uns 9 metres de profunditat, al fons de la qual es troba l'entrada a la galeria del refugi. El sostre d'aquesta sala coincideix amb el nivell de la superfície, cosa que permet al visitant visualitzar la profunditat real del refugi. Aquesta sala acull l'espai «Reus sota les bombes», de recepció i interpretació del refugi de la Patacada.


Les jornades de portes obertes i les visites guiades al refugi es faran el dissabte, 26 de feber, de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 21:00 h i el diumenge, 27 de febrer, de 10:00 h a 14:00 h. Les places són limitades i els grups reduïts. Les persones interessades han de reservar la visita prèviament a l'IMAC (C. Sant Joan, 27) o bé a través del tèlefon 977 010 650.

No hay comentarios: